*** Водещите вечерни новини на 10 март ***   Руският обстрел на

...
*** Водещите вечерни новини на 10 март ***
 
Руският обстрел на
Коментари Харесай

Водещите новини! Руският обстрел на детска болница в Украйна е отвратително военно престъпление

*** Водещите вечерни вести на 10 март ***

 

Руският обстрел на детска болница в Украйна е " непоносимо военно закононарушение ", съобщи през днешния ден ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел по отношение на офанзивата против лечебно заведение в Мариупол, при което починаха трима души, измежду които едно дете, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

„ Мариупол е обсаден. Руският обстрел на болница, в която има родилно поделение, е непоносимо военно закононарушение ", написа Борел в Туитър.

„ Въздушните офанзиви против жилищни квартали и блокирането на конвоите с помощ (пътуващи към града) от съветските сили би трябвало да бъдат неотложно прекъснати ", сподели още Борел, като напомни, че е належащо неотложно да бъдат проведени филантропични коридори.

***

Над един милион деца са напуснали Украйна за по-малко от две седмици след съветската инвазия в страната на 24 февруари, съобщи Ройтерс, като се базира на Детския фонд на Организация на обединените нации (УНИЦЕФ).

***

***

1207 тела на починали са били прибрани от улиците на Мариупол. Това заяви пред BBC Сергей Орлов, зам.-кмет на обсадения град.

Той обаче отхвърли да се ангажира с точния брой на жертвите. Това са „ единствено тела, които събирахме на улицата “, уточни Орлов.

***

Ветеран от армията на Съюз на съветските социалистически републики и по-късно на Русия е задържан и даден на съда поради „ Нацистка символика “.

„ Нацистката символика “ е надпис: „ Не на войната “.

След задържането му (полицаите даже не му обръщат внимание на въпроса: „ В какъв свят живеем “), го откарват в районното, а там се пробват да го принудят да подпише, че задгранична медия (агент) му е платила да направи тази „ провокация “. 

Той отхвърля и по тази причина го пращат на съд.

***

Румънският министър председател Николае Чука съобщи, че ще бъдат тествани всички петролни компании в Румъния и ще има " фрапантни наказания " за тези, които нарушават закона, откакто нощес страната беше обхваната от суматоха поради вероятен скок на цените на горивата, оповестява уеб сайтът Зиаре.

***

Румънски и американски военни участваха през днешния ден в обучение с бойни стрелби в образователния център на сухопътните сили Смърдан, окръг Галац, в границите на учението " Justice Eagle 22.1 ", оповестява Аджерпрес, базирайки се на представители на Девета механизирана бригада " Мъръшещ ".

***

Не може всяка страна независимо да поема разноските по поемането на бежанския поток от Украйна. Това сподели пред публицисти министър председателят Кирил Петков преди началото на неофициалната среща на върха във Версай.

Европейските сътрудници би трябвало да ни поддържат финансово – изключително страните, които сме покрай спора, акцентира министър-председателят.

***

***

Зеленски подписа закона, признат от Върховната Рада на Украйна - " За главните правила на насилственото изземване в Украйна на обекти на правото на благосъстоятелност на Руската федерация и нейните поданици, се отбелязва оттова.

В документа се показва, че " насилственото изземване " на имущество се прави без никакво обезщетение за цената му.

***

Сражения се водят в село Скибин, което е на няколкостотин метра от последната пътна обсада, построена от украинските сили, малко преди входа на Киев от североизточна посока.

***

А какъв брой страни желаят да работят с путинова Русия е различен въпрос…

***

***

Наказания четири години отнемане от независимост за Веселин Марешки и три години и шест месеца за Красимира Колева постанови през днешния ден Апелативният съд във Варна. Двамата са подсъдими за изнудване.

Те бяха приети за отговорни, че от 9 октомври до 16 ноември 2014 година, за да принудят Асен М. да поеме имуществено обвързване – всеки месец да заплаща сумата от 10 хиляди лв., го заплашили с увреждане на имущество - разрушение на стопанисваното от него заведение, основаване на спънки и прекратяване на комерсиалната му активност, оповестиха от пресслужбата на съда.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР